EDI flow

Når man implementer en EDI løsning mellem 2 EDI partnere implementer man ofte et helt flow, altså en sekvens af EDI dokumenter, der afspejler det, man i gamle dage ville sende frem og tilbage på papir. 

Det er vigtigt, at man gør sig klart hvilket flow det er man skal implementere inden man går i gang. Det er selvfølgelig også noget vi hjælper med i forbindelse med den indledende snak.

Nedenfor skitserer vi nogle af de flows man typisk kan komme ud for. Det er ikke alle økonomisystemer, der understøtter alle de funktioner, der er beskrevet nedenfor.

Salgsflow - wholesale

Salgsflow

Hvis du er wholesale leverandør til din kunde køber og betaler din kunde for varerne, og har så ansvaret for at sælge dem. Det kan du holde op imod et consigment flow, der er beskrevet nedenfor.

Et wholesale salgsflow kan typisk se ud som billedet her til venstre.

Du modtager en ordre fra din kunde, og nemEDI sørger for at den bliver indlæst i dit økonomisystem, klar til at blive ekspederet.

Du skal sende en ordrebekræftelse til din kunde, med angivelse af leveringsdato, antal pris osv. Du sørger bare for at opdatere ordren i dit økonomisystem, lige som du ville gøre hvis du ikke brugte EDI. Så markerer du at ordren er klar, og nemEDI trækker automatisk en ordrebekræftelse ud og sender den til kunden.

Når du er klar til at levere varerne, danne du en følgeseddel i dit økonomisystem ligesom normalt. nemEDI sørger for at trække følgesedlen ud af økonomisystemet, og sende den til kunden.

Nu skal varene så faktureres. Igen danner du blot en faktura i økonomisystemet som du plejer. nemEDI systemet opdager at der er kommet en ny faktura, trækker den ud og sender den til kunden helt automatisk.

Det er ikke sikkert at et salgsflow indeholder alle fire dokumenttyper, det kan sagtens være at det kun er f.eks. ordre og faktura. det afhænger helt af den enkelte kunde, men det er ikke noget du behøver at bekymre dig om, vi sætter nemEDI op så den kun behandler de dokumenter, der indgår i det aktuelle flow.

Salgsflow - consignment

Consignment Flow

Hvis du er consignment leverandør til din kunde leverer du varerne til kunden, men det er stadig dine varer, der står på hylden hos kunden. Din kunde afregner først varerne efterhånden som de bliver solgt. Det er som udgangspunkt dit ansvar at sørge for at sende nye varer til kunden efterhånden som de allerede leverede er solgt. Det kan du holde op imod et wholesale flow, der er beskrevet nedenfor.

Et typisk Consignment flow kunne se ud som på billedet her til venstre.

Det første der sker er, at du sender en varestamdata fil til kunden. Den bliver brugt til at oprette varerne i kundens system / på kundens hjemmeside. Varestamdatafilen indeholder data som stregkode, varebeskrivelse, størrelse, farve osv, og er ofte den fil, der giver de største udfordringer, da det ikke er alle økonomisystemer, der kan indeholde alle de nødvendige data. Vi er selvfølgelig behjælpelige med hvordan vi kan trække flest mulige data ud af dit økonomisystem.

Når du sender varer til leverandøren sender du samtidig en elektronisk følgeseddel, så kunden ved hvilke varer der er på vej. Det sker typisk ved at du danner en følgeseddel i dit økonomisystem, som nemEDI så trækker ud og sender til kunden.

Efterhånden som varerne bliver solgt hos kunden modtager du salgsrapporter, typisk dagligt. nemEDI sørger for at salgsrapportne bliver indlæst i dit økonomisystem automatisk.

Det er ikke altid at alle tre dokumenter indgår i et consignment flow, ligesom der også kan indgå andre dokumenter i flowet, f.eks. en ordre. Når du skal sættes op til EDI med en consigment kunde, så tag fat i os hos nemEDI, så kan vi vejlede dig om opsætningen til netop din kunde.

Lagerhotel flow

Lagerflow

Flere og flere virksomheder udliciterer deres lagerhåndtering til deciderede lagerhoteller, der dels har varerne stående, og dels står for at pakke og sende varer til kunderne og modtage varer fra leverandørerne.

For at det bliver en succes at udlicitere sin lagerhåndtering er det essentielt, at der er en integration mellem dit økonomisystem eller din webshop og lagerhotellet. Den integration kan f.eks. se ud som på billedet til venstre. Alle de dokumenter du skal sende sørger nemEDI for at trække fra dit økonomisystem automatisk.

Første skridt er at du sender en vare stamdata fil til lagerhotellet, der bruger den til at oprette dine varer i deres WMS system. Hver gang du får nye varer skal der sendes en ny vare stamdata fil.

Når du modtager varer fra dine leverandører, bliver de leveret på lagerhotellet. For at lagerhotellet ved hvilke varer der kommer, sender du en indkøbsordre til dem. For at gøre det skal du bare markere den indkøbsordre du alligevel har i dit økonomisystem, så trækker nemEDI den ud og sender til lagerhotellet. Når lagerhotellet har modtaget varene sender de en returmelding på din indkøbsordre - en indkøbsadvis. Den indeholder lagerhotellets optælling af de modtagne varer, og benyttes til at oprette en indkøbs følgeseddel i dit økonomisystem.

Når lagerhotellet skal sende varer, sender du dem en salgsordre. Det gør du ved at markere den salgsordre, du alligevel har i dit økonomisystem, så sørger nemEDI for at trække salgsordren ud og sende den til lagerhotellet. Når lagerhotellet har pakket og sendt varerne, sender de en returmelding på salgsordre - en salgsadvis. Den indeholder oplysning om hvilke varer der er sendt, og den bruger nemEDI til at oprette en salgs følgeseddel i dit økonomisystem.

Et lagerhotel flow kan også indeholde filer fra lagerhotellet i forbindelse med B2C returneringer, filer fra lagerhotellet i forbindelse med lagerkorrektioner og filer med lageroptælling.

Vi hjælper dig i gang

Når du indgår en aftale med nemEDI ApS om en nemEDI til Uniconta, påtager vi os opgaven, forstået på den måde, at vi vejleder dig i hvordan du f.eks. skal oprette kunder og varer i Unicionta, så de passer med det EDI-setup vi skal lave, og vi opsætter indlæsning og udlæsning mod Uniconta. Vi sørger selvfølgelig også for al kommunikation med den EDI-partner, du skal udveksle EDI-filer med. Det kan f.eks. være i forbindelse med, at vi skal have godkendt de filer, vi sender til dem. Vi forsøger at forstyrre dig så lidt som muligt, men vi inddrager dig selvfølgelig i det omfang det er nødvendigt. Det er vores måde at sørge for at du kan bruge din tid på det du er den bedste til; at drive forretningen.

Se prisen for nemEDI til Uniconta her

Hvis du har behov for EDI til din Uniconta løsning, så udfyld kontaktformularen nedenfor.

Du kan også sende os en mail på info@nemedi.dk eller slå på tråden på telefon 6089 7755, så finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.