Hvad er EDI

EDI er udveksling af dokumenter mellem to virksomheder på elektronisk form. Ved at udveksle dokumenterne elektronisk kan man opnå en stor arbejdsbesparelse, fordi man ikke skal sidde og taste ordrer eller indkommende fakturaer. Samtidig undgår man også de irriterende tastefejl, der altid sniger sig ind når man skal lave det i hånden.

Standarder
EDI dokumenter kan udveksles efter en lang række standarder. I Danmark er der to meget udbredte standarder, OIOXML/OIOUBL og EDIFACT. OIOXML/OIOUBL anvendes af det offentlige og af en nogle virksomheder, mens de fleste større virksomheder anvender EDIFACT. EDIFACT standarden findes i en masse forskellige dialekter, der hedder noget i retning af D96A, D98A eller lignende.
EDIFACT standarden anvendes også i det meste af Europa, mens amerikanerne anvender en anden standard der kaldes X12. Herudover findes der en lang række standarder, der f.eks. anvendes inden for specielle brancher.

OIOXML/IOIUBL Anvendes primært i det offentlige i Danmark, men er også taget op af enkelte virkomheder. Med OIOXML/OIOUBL kan man sende f.eks. fakturaer og indløbsordrer elektronisk.
EDIFACT Langt den mest udbredte standard i virksomheder i Danmark og i resten af Europa. Med EDIFACT dokumenter kan man sende alle former for forretningsdokumenter som f.eks. ordrer, følgesedler, fakturaer osv.
X12 Langt den medt udbredte standard i USA. Med X12 kan man også sende alle former for almindelige forretningsdokumenter, men derudover er der standarder, der anvendes indenfor sundhedsvæsenet i USA og meget mere.
Andre Herudover findes der en del lokale eller branche-specifikke standarder med varierende udbredelse. Det kan være kommaseparerede filer eller fastlængde formater, der f.eks. bruges til at sende data til banker og andet.

EDI Software
Fælles for alle EDI standarder er, at de er udviklet for at gøre det effektivt for maskiner at læse dem, men at de er temmeligt ulæselige for almindelige mennesker. Hvis man skal udveksle EDI dokumenter med et andet firma er man altså nødt til at få et program til at læse og skrive dem.
De fleste EDI løsninger der har eksisteret indtil nu har været temmelig dyre at komme i gang med, og har krævet at man har sin egen server hvor man kan køre de programmer, der danner og læser EDI filer, Med de løsninger, nemEDI ApS stiller til rådighed er det pludselig blevet økonomisk opnåeligt at komme i gang med at arbejde med EDI, samtidig med at nemEDI ApS understøtter alle EDI standarder.
Det betyder at også mindre virksomheder kan opnå den rationaliseringsgevist, der ligger i at anvende EDI. Se vore løsninger.

Hvis du også gerne vil i gang med at anvende EDI med det samme, eller hvis du bare godt kunne tænke dig at høre mere om nemEDI ApS og vores løsninger, så send os en mail på info@nemedi.dk eller slå på tråden på telefon 6089 7755

Kunde-eksempler
Safilo Nordic valgte en nemEDI løsning da de skulle udveklsle EDI filer med Magasin. Safilo sender følgesedler og fakturaer til Magasin.
Illums Bolighus valgte en nemEDI løsning, da de skulle vælge EDI infrastruktur. nemEDI håndterer al EDI for Illums bolighus.
Footmark ApS valgte en autoEDI løsning da de skulle automatisere deres EDI funktioner. Footmark ApS udveksler EDI filer med bl.a. Dansk Supermarked.
Gråsten Fjerkræ A/S valgte en nemEDI løsning da de skulle sende EDI fakturaer for direkte leveringer til Supergros
Estrella AB valgte en webEDI løsning da de skulle sende EDI fakturaer for direkte leveringer til Dansk Supermarkeds butikker.
Kontakt os

Din meddelelse blev sendt. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Tak

nemEDI ApS
Magtenbøllevej 121
5492 Vissenbjerg


email: info@nemedi.dk
telefon: 6089 7755
-->